#88 CAN I HAVE ONE?

Het zware leven van middelbare scholieren vergroot de behoefte aan een aantal dingen. Tijd, voornamelijk. Zo veel leuke dingen om te doen en, ‘oh ja, dat werkstuk moet ik morgen ook nog inleveren’. Slaap is ook meer nodig. Het ligt aan ons biologische ritme dat we pas laat kunnen slapen, en daardoor ’s ochtends (mag ik even voor mezelf spreken) niet veel waard zijn. Bijslapen in het weekend is dus noodzakelijk. Maar wat we vooral nodig lijken te hebben om te overleven is suiker. Skittles zijn perfect als je hiervan een shotje nodig hebt. Of je eet wat druiven, maar gezond, daar doen de meesten van ons nou eenmaal niet aan. Skittles zijn klein, dus makkelijk te eten tijdens de les. Zitten in een doosje, dus als je toch gesnapt wordt kan je ze snel wegstoppen. In tegenstelling tot kauwgom of een lolly – dan is het doorslikken of je tanden bijna breken. Bij ons op school is het naast snap-and-crackles (een soort lange jan, maar dan lekkerder) het meest gegeten snoep, denk ik. Er zijn zelfs mensen die ze verkopen: dan kost het je tien cent minder dan bij de kantine. Dat is nog een behoefte van veel pubers trouwens: geld. Het enige nadeel van Skittles: je kan ze niet rustig zelf opeten. ‘Mag ik er ook eentje?’ is onder ons een veelgestelde vraag.

2 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s