#86 YOU’VE GOT A LITTLE INK ON YOUR FOREHEAD

Stel je deze conversatie fluisterend voor, in een klaslokaal tijdens een saaie les. Mélina, die voor me zit, draait zich om. ‘Ehm, Mélina.. Er zit een beetje.. Pen denk ik.’ ‘Wat, waar?’  Ik wijs. ‘Op je voorhoofd.’ ‘Ja ja, grappig.’ ‘Nee echt! Of ja, ik weet niet, is het wel pen?’ Ik kijk Colette en Carmen aan. Mélina betast haar gezicht. ‘Het zit iets meer naar rechts. Links. Ja, stop! Nee, terug. Ja, daar. Het is al weg.’ Dit soort dingen gebeuren dagelijks. Een onbewaakt moment waarin je wegdroomt. Je strijkt ongemerkt met een pen over je wang, kin of, zoals in bovenstaand geval, voorhoofd en het is al gebeurd. Gelukkig heb ik vriendinnen die het eerlijk tegen me zeggen als ik weer eens met een blauwe streep op mijn lip rondloop. En gelukkig hoef ik niet meer – zoals op de basisschool – met vulpen te schrijven.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s