#75 SPRING SHADOW

De bloemen in de voortuin hadden gelijk: de lente zou komen, en wel vandaag. Ik merkte het aan alles: iedereen was vrolijker, de dag op school leek korter, het naar huis fietsen ging sneller. We fietsten een andere route, door de weilanden, wat voor mij gelijk staat aan lente. Wind door je haren, zon op je rug, jas over je stuur en de geur van gras (en een klein beetje koeienpoep) die in de lucht hangt. Van dat soort dingen kan ik helemaal gelukkig worden. Zo gelukkig dat ik het vergat vast te leggen… Na het eten nog een kans. Ik liep naar buiten met het idee dat ik vast wel iets moois tegen zou komen. Eigenlijk was ik iets te laat: de zon werd al geblokkeerd door de bomen, terwijl ik juist graag iets wilde fotograferen in het zonlicht. Maar niets gebeurt voor niets. De zon wierp een mooie schaduw op de muur naast onze voordeur. Na 2 minuten was de zon verdwenen en bleef er slechts een witte muur achter. Typisch geval juiste plaats, juiste moment. Dat soort dingen gebeuren nou eenmaal vaker in de lente.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s