#70 IT WILL RAIN (WHETHER YOU LIKE IT OR NOT)

Regen roept verschillende gevoelens bij mij op. Vaak komt het op de verkeerde momenten (lees: de momenten dat ik net mijn haar gestijld hebt, naar school fiets of aan het trainen ben). Soms -meestal- wordt ik er nogal chagrijnig van, soms ook niet. In drie gevallen, wat mij betreft. 1. Als het keihard regent en ik lekker binnen op de bank zit met een warme kop thee. 2. Als het zo hard regent dat het eigenlijk wel weer grappig is. Vorig jaar fietste ik eens van school naar huis en kwam het met bakken uit de hemel. Iedereen was moe van een lange dag en dan moesten ook nog een half uur híer doorheen gaan fietsen. We werden er nogal hopeloos van en besloten maar liedjes te gaan zingen. Van zelfbedachte (‘Flutweer, wát een flutweer!’ en dan op het ritme van de Flinstones tune) tot hele bekende (‘It’s raining men, halleluja it’s raining men!’). Helemaal nat en melig kwam ik thuis. En dan geval 3. wanneer ik aan het hockeyen bent en het heel zachtjes begint te miezeren, zoals vandaag. Ik voelde geen druppels maar merkte wel dat mijn haar vochtig werd, dat mijn rode wangen langzaam afkoelden. Daarna had ik het toch best koud. En dan blijkt er nog een vierde geval te zijn waarin regen niet erg is: als ik in een warme regen onder de douche sta.

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s