#66 OPTIMISM

Ik heb het al vaker gehad over het feit dat ik geen wintermens ben. Correctie, geen winterweer mens, met de winter op zich is niets mis. Op de eerste dag dat het ook maar een béétje lente lijkt te worden, dump ik dan ook mijn winterjas om hem in te wisselen voor een lekker luchtig lentejasje. Op sommige dagen kan dat best, ‘want ik heb er toch een dik vest onder aan, en ik draag ook nog een sjaal.’ Maar als die dag eenmaal gekomen is, wil ik niet meer terug. Want ‘nu is het al maart, de maand van de lente!’ en ‘de vogeltjes fluiten al weer.’ En ook al komt de lente al aardig dichtbij – sterker nog, het duurt nog maar twee weken – , het weer heeft vaak schijt aan de jaargetijden. Toch geloof ik dat de luchten strak blauw zijn, de bloemen volop in bloei staan, de zon schijnt en er dagelijks regenbogen aan de hemel staan (maar dat die zonder regen ontstaan) vanaf 21 maart. Of misschien nog wel eerder! Al durf ik dáár toch niet op te hopen. Dat zou wel heel optimistisch zijn…

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s