#58 NOT GOING THERE ANYWAY

Als ik aan jou zou vragen wat de hoofdstad van Macedonië is, of waar Bosnië-Herzegovina ligt (laat staan hoe je het schrijft) is er een grote kans dat je het antwoord niet weet. Van mij wordt echter wel verwacht dat ik voor woensdag alle landen van Europa plus bijbehorende hoofdsteden ken. Frankrijk, Parijs. Groot-Brittanië, Londen. Finland, Helsinki weet ik ook nog wel. Maar dan komen de zo door mij genoemde ‘ië/ije’ landen. Macedonië, Slowakije, Moldavië, Hongarijë. En dan de bijbehorende hoofdsteden, die zulke rare namen hebben dat er niet eens een term voor te bedenken valt. Skopje, Zagreb, Boekarest en Boedapest (die ga ik sowieso door elkaar halen) en, als klapper op de vuurpijl, Ljubljana. Gelukkig is het geen mondelinge overhoring. Ik vraag me af wanneer ik iets aan deze kennis ga hebben: waarschijnlijk ga ik er toch nooit op vakantie.

2 comments

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s